Μία σταγόνα τροπικών – έλαιο καρπού παπάγιας – αποτελέσματα, χρήση, απόψεις

Τα εξωτικά έλαια χρήζουν πάντα μεγάλου ενδιαφέροντος – οι άνθρωποι τείνουν να αναρωτιούνται εάν αυτά τα έλαια, που προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου, κρύβουν μοναδικές, αναζωογονητικές δυνάμεις. Απ’ ότι φαίνεται πολλά από αυτά περιέχουν ουσίες που είναι σπάνιες σε έλαια, οι οποίες τα κάνουν μοναδικά ελιξίρια, που φροντίζουν για την νιότη και την ομορφιά του δέρματος, των νυχιών και των μαλλιών μας. Το έλαιο παπάγιας είναι μεταξύ αυτών των »εξαιρετικών» ελαίων. Γιατί;

Έλαιο παπάγιας – σύνθεση

Η δύναμή του, η μοναδικότητα και η ισχύς του πηγάζουν στη σύνθεσή του: το έλαιο παπάγιας σε συνδυασμό με τις φυτοστερόλες, τα φλαβονοειδή και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (απαραίτητα λιπαρά οξέα), περιέχουν ένα μοναδικό ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη. Αυτό το ένζυμο διαθέτει απολεπιστικές και αναζωογονητικές ιδιότητες. Η παπαΐνη αναζωογονεί την επιδερμίδα, διαλύοντας τα ανεπιθύμητα, νεκρά δερματικά κύτταρα, που τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία αυτού.

Εκτός από την ασυναγώνιστη παπαΐνη, το έλαιο παπάγιας περιέχει έναν αριθμό βιταμινών, απαραίτητων για τη σωστή λειτουργία του δέρματος και των μαλλιών (αυτές είναι οι βιταμίνες Α, C, E). Στη σύνθεσή του θα βρείτε επίσης ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, θειαμίνης, νιασίνης και ριβοφλαβίνης. Το έλαιο παπάγιας περιέχει παράλληλα μία μεγάλη δόση καροτενίων και υψηλής ποιότητας μόρια βιταμίνης C.

Τα κύρια συστατικά του ελαίου σπόρου παπάγιας

  • 74% ελαϊκό οξύ,
  • 16,5% παλμιτικό οξύ,
  • 6% λινολεϊκό οξύ,
  • 5% στεατικό οξύ,
  • τοκοφερόλες (ενώσεις βιταμίνης Ε),
  • καροτενοειδή,
  • παπαΐνη,
  • βιταμίνες: C, A,
  • κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο,

Έλαιο παπάγιας – πώς επηρεάζει τα μαλλιά και το δέρμα

  • απολεπίζει και αναζωογονεί το δέρμα
  • ισορροπεί την έκκριση σμήγματος
  • καταπολεμά τη σμηγματόρροια του τριχωτού της κεφαλής
  • μειώνει τον αποχρωματισμό του δέρματος
  • χαρίζει λάμψη στα σημάδια της ακμής
  • επουλώνει τις ουλές και τους ερεθισμούς του δέρματος
  • δίνει διακριτική λάμψη στο δέρμα
  • χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα
  • φροντίζει τις αφυδατωμένες άκρες των μαλλιών
  • καταπραΰνει, τονίζει και χαλαρώνει το δέρμα
  • συνδυάζεται τέλεια με το υαλουρονικό οξύ
  • έχει αντιφλεγμονώδη δράση
  • βοηθάει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, καθαρίζοντας το τριχωτό της κεφαλής
  • ιδανικό για λιπαρό τριχωτό κεφαλής
  • φροντίζει για τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης των μαλλιών και του προσώπου

Έλαιο καρπού παπάγιας – χρήση

Το έλαιο παπάγιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς και μόνο του, ως σέρουμ προσώπου ή για θεραπεία λιπαρών μαλλιών. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με άλλα φυσικά έλαια ή να προστεθεί σε scrubs προσώπου, μάσκες προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με φυσικό άργιλο, ή ως προσθήκη σε παραδοσιακές λοσιόν σώματος και μαλλιών, αλλά και σε κρέμες χεριών και ποδιών.

Επιπλέον, το έλαιο παπάγιας περιέχει εξαιρετική ποσότητα υδρολάδων και σταγονών – μπορείτε να το προσθέσετε σε φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων και να το τρίψετε πάνω στα νύχια (δεν θα θρέψει μόνο την πλάκα των νυχιών, αλλά θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ξηρών παρανυχίδων: θα αναζωογονήσει και θα ανανεώσει το δέρμα γύρω από τα νύχια).

Το έλαιο παπάγιας μπορεί να είναι ιδανικό και για μασάζ σώματος – προσφέρει ιδανική απαλότητα στο δέρμα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από αυτό, ενώ χάρη σε αυτή τη διαδικασία, αυξάνεται η απορρόφηση άλλων ενεργών ουσιών, που εμπεριέχονται σε καλλυντικά (όπως για παράδειγμα αυτών, για την καταπολέμηση της κυταρίτιδας).

Έλαιο παπάγιας – αξιολογήσεις

Το έλαιο παπάγιας είναι ένα από τα έλαια που έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές απόψεις – προτείνεται συχνά για την περιποίηση του δέρματος και του σώματος και λιγότερο συχνά για τη φροντίδα των μαλλιών.

Είναι ιδανικό καλλυντικό για την περιποίηση των νυχιών, γιατί αναζωογονεί τις ξηρές παρανυχίδες, γύρω από την πλάκα των νυχιών. Οι Bloggers και vloggers αναφέρουν ότι το έλαιο παπάγιας είναι ένα ιδανικό συστατικό σε φυσικά scrubs και σε μάσκες απολέπισης. Φυσικά και αξίζει να το έχετε στο ράφι του μπάνιου σας και να το χρησιμοποιείται ως συστατικό σε θεραπείες αναζωογόνησης και καθαρισμού. Η συχνή χρήση του θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγεία και τη ζωντάνια, σε δέρμα με ακμή, ή σε δέρμα κουρασμένο ή και σε θαμπό δέρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *