Usta

Πώς να ξεφορτωθείτε τα σκασμένα και ξηρά χείλη;

Τα σκασμένα χείλη είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά το χειμώνα. Αρκετά συχνά είναι αποτέλεσμα χρήσης λάθος καλλυντικών και χαμηλής θερμοκρασίας. Η χρήση, τακτικά, λιπ γκλος και κραγιόν, δεν προστατεύουν τα χείλη από την παγωνιά και άλλους βλαβερούς παράγοντες. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν βιταμίνες και εκχυλίσματα φυτών (όπως νυχτολούλουδο). Πώς να αποτρέψετε και πώς να θεραπεύσετε τα σκασμένα χείλη;

Σκασμένα χείλη – αιτίες

Τα σκασμένα χείλη μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες. Μερικές από αυτές είναι:

  • παραμονή για πολύ ώρα σε ξηρά δωμάτια ή σε κρύες συνθήκες,
  • όταν τρώμε καυτερά και αλμυρά πιάτα,
  • όταν γλείφουμε τα χείλη μας σε εξωτερικούς χώρους,
  • ορμονικές ανισορροπίες,
  • έλλειμα στη βιταμίνη Β,
  • υπερευαισθησία στα συστατικά ενός κραγιόν και άλλων καλλυντικών για τα χείλη,
  • χρήση κραγιόν που περιέχουν αλκοόλ.

Σκασμένα χείλη – θεραπείες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να θεραπεύσετε τα σκασμένα χείλη. Υπάρχουν διάφορα έτοιμα scrubs στα καταστήματα. Ωστόσο, μπορείτε να φτιάξετε σπίτι σας τέτοια καλλυντικά – το μόνο που χρειάζεστε είναι καφέ ζάχαρη και ελαιόλαδο. Γι’ αυτό το σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μαλακή οδοντόβουρτσα, η οποία θα αφαιρέσει το νεκρό και ξηρό δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσετε τα χείλη σας για την ενυδάτωση. Ένα scrub χειλιών πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν τα χείλη σας είναι καθαρά, ήρθε η ώρα για ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Τοποθετείστε μέλι στα χείλη σας και βεβαιωθείτε ότι μένει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Μία φορά την εβδομάδα είναι καλό να βάζετε ένα πηκτό στρώμα ενυδατικού, μία κρέμα γενικής χρήσης, αλοιφή βιταμίνης Α ή βαζελίνη. Πριν φύγετε από το σπίτι, τοποθετήστε ένα ενυδατικό χειλιών με φίλτρο UV.

Στην καθημερινότητά σας χρησιμοποιήστε ένα καλό κραγιόν, κατά τη διάρκεια όλη της ημέρας. Επιλέξτε προϊόντα για πολύ ξηρά χείλη, που έχουν ως βάση τη βαζελίνη. Εάν τα χείλη σας είναι υπερβολικά ξηρά και οι γωνίες έχουν σκάσει, χρησιμοποιήστε μία ήπια, υποαλλεργική κρέμα και ένα ελαφρύ αντισηπτικό, για παράδειγμα λάδι δέντρου τσαγιού. Επαναλάβετε μερικές φορές μέσα στην ημέρα.

Για να βελτιώσετε την κατάσταση των χειλιών σας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, σφίξτε ένα κομμάτι πορτοκαλιού μεταξύ των χειλιών σας. Χάρη σε αυτό, τα χείλη σας θα αποκτήσουν εκ νέου μία υγιή όψη, μετά από μερικά μόλις λεπτά. Αν και πρόκειται για μία αποτελεσματική μέθοδο, δεν διαρκεί. Είναι μία καλή λύση όταν χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και σύντομο αποτέλεσμα.

Μπορεί να έχετε σκασμένα χείλη λόγω γενικευμένης αφυδάτωσης. Για να εξαφανίσετε αυτήν την αιτία, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερού την ημέρα.

Σκασμένα χείλη – θεραπείες

Πρώτα απ’ όλα, τα σκασμένα χείλη χρειάζονται σωστή ενυδάτωση. Στο παρελθόν, το λίπος χήνας ή της πάπιας χρησιμοποιούνταν σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά στις μέρες μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο ή βούτυρο καριτέ. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα. Τα χείλη πρέπει να ενυδατώνονται όσο πιο συχνά γίνεται.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τα καλλυντικά, αξίζει να διαβάσετε τη σύστασή τους. Εάν περιέχουν αλκοόλ, μην τα χρησιμοποιήσετε στα σκασμένα χείλη σας, γιατί ίσως επιδεινώσουν την κατάσταση των χειλιών. Όσον αφορά τη φροντίδα χειλιών, είναι καλό να χρησιμοποιείτε μόνο βρώσιμα προϊόντα όπως είναι το μέλι, το οποίο είναι φυσική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *