Άλλα

Πώς να ξεφορτωθείτε το φακίδες

Φακίδες – κάνουν κάποιες από εσάς περήφανες, ενώ για άλλες είναι σημάδια τα οποία θέλετε να ξεφορτωθείτε. Εάν ανήκετε στην δεύτερη ομάδα, εδώ θα βρείτε κάποιες συμβουλές για το πώς μπορείτε να τις ‘αποχρωματίσετε’.

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι οι φακίδες ώστε να τις αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Οι φακίδες σε κάποιες περιπτώσεις είναι κληρονομικές. Εάν οι γονείς έχουν ανοιχτή επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, το μωρό μπορεί να έχει καφέ στίγματα. Μπορείτε να τα κρύψετε με την χρήση foundation ή κρέμας BB, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι με φακίδες θα προτιμούσαν να ελαχιστοποιήσουν μόνιμα την εμφάνιση τους.

Fregner1 — kopia

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποχρωματίσετε τα σκούρα στίγματα είναι ο χυμός λεμονιού. Όπως ακριβώς ο χυμός λεμονιού δουλεύει στα μήλα για να τα εμποδίσει να αποκτήσουν καφέ χρώμα, θα αντιδράσει και θα συγκρατήσει την μελανίνη από το να σχηματιστεί στο πρόσωπό σας. Πριν βάλετε το make-up, πάρτε λίγο βαμβάκι, εμποτίστε το με φρέσκο χυμό λεμονιού και βάλτε το σε όλο σας το πρόσωπο. Μετά ξεβγάλετε το με ζεστό νερό και βάλτε μία απαλή ενυδατική με υψηλό δείκτη προστασίας SPF. Εάν το κάνετε κάθε ημέρα, θα δείτε ότι οι φακίδες σας θα εξαφανιστούν αμέσως.

Ένα ακόμα υπέροχο λαχανικό που μπορεί να κάνει τα στίγματα να φαίνονται μικρότερα είναι το αγγούρι. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το λεμόνι, έχει ισχυρές λευκαντικές ιδιότητες. “Αποχρωματίζει” απαλά τα σημάδια της επιδερμίδας. Αυτό το λαχανικό κάνει θαύματα καθώς καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα. Μπορείτε είτε να κόψετε ένα αγγούρι σε φέτες και να το βάλετε στο πρόσωπό σας ή μπορείτε να το λιώσετε σε ένα μπολ και να βάλετε την μάσκα στο πρόσωπό σας.

Η τελευταία φυσική θεραπεία είναι μαϊντανός. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μαϊντανό και προσθέστε τα σε βραστό νερό. Κλείστε την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Σκουπίστε το δέρμα σας με τον χυμό μαϊντανού μία φορά την ημέρα. Προσφέρει ισχυρά λευκαντικά αποτελάσματα και μπορείτε ταυτόχρονα να ξεφορτωθείτε την ακμή.

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν δουλεύει, μην ανησυχείτε καθώς οι φακίδες έχουν την τάση να ξεθωριάζουν όσο οι άνθρωποι μεγαλώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *