Άλλα

Φροντίδα δέρματος – συνηθισμένα λάθη

Τα μεγαλύτερα λάθη προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν ξέρουμε τι είδους επιδερμίδα έχουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά την επιδερμίδα μας. Παρατηρείστε πώς συμπεριφέρεται το δέρμα σας όταν δεν έχετε βάλει make-up. Εάν γίνεται λιπαρό στην ζώνη – Τ ή ξηρό στα ζυγωματικά. Μπορεί να του βάζετε επιθετικά και χημικά προϊόντα για αφαίρεση make-up που προορίζονται για ακμή ενώ το δέρμα σας είναι ξηρό και ευαίσθητο. Δεν έχει κανένα νόημα να βάζετε τρεις στρώσεις ενυδατικής εάν έχετε μεικτή επιδερμίδα! Κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Μόλις μάθουμε τι είδους επιδερμίδα έχουμε, μπορούμε να διαλέξουμε με σύνεση ποια προϊόντα θα προμηθευτούμε.

Starostlivosť1

Κάτι που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματός μας είναι να βάζουμε υπερβολικά πολλά προϊόντα. Ενυδατικές, premier, foundation, ρουζ κ.ά. Αφήνετε ποτέ το δέρμα σας να αναπνεύσει; Είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας και χρειάζεται οξυγόνο. Αφαιρέστε το make up σας κάθε φορά πριν πάτε για ύπνο και εάν γίνεται αποφύγετε να φορέσετε make-up μία φορά την εβδομάδα. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο, αλλά θα δείτε πώς θα λάμπει το δέρμα σας όντας ανανεωμένο.

Εάν έχετε κάποιο θέμα με την επιδερμίδα σας και έχετε διαβάσει χιλιάδες ιστοσελίδες σχετικά με το πώς πρέπει να το περιποιήστε, τα έχετε εφαρμόσει αλλά ακόμα δεν δουλεύουν – ήρθε η ώρα να αλλάξετε την διατροφή σας. Σταματήστε να μασουλάτε σοκολάτα και πατατάκια κάθε φορά που είστε αγχωμένη και αντικαταστήστε τα με φρέσκα καρότα και μήλο. Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι, τα πικάντικα βότανα και προφανώς – το γρήγορο φαγητό. Τέρμα τα cheeseburger και η τεράστια κόκα κόλα. Τουλάχιστον μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση του δέρματός σας. Είναι επίσης σημαντικό να πίνετε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό. Να τρώτε λαχανικά όσα θέλετε και φρούτα πλούσια σε νερό.

Ο τελευταίος παράγοντας που δημιουργεί προβλήματα στο δέρμα και συχνά τον αγνοούμε είναι το άγχος. Αποφύγετε το με κάθε κόστος. Μάθετε πώς να διαλογίζεστε και να ασκείστε τακτικά ώστε να απελευθερώνετε την ένταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *