δέρμα

Χρυσοί Κανόνες για Ξηρό Δέρμα

Σκεφτείτε ότι ξυπνάτε το πρωί και παρατηρείτε το πόσο σκληρό και σφιχτό είναι το δέρμα σας. Αυτό πρέπει να σας αφυπνίσει για να αρχίσετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα για να βελτιώσετε την υγεία και την φροντίδα της επιδερμίδας σας. Υπάρχουν κάποια βήματα, τα οποία εάν τα παραλείψετε μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για το δέρμα σας.

Αρχικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά προϊόντα για το δέρμα σας. Κάθε βράδυ πρέπει να αφαιρείτε τα ίχνη make -up και τους ρύπους με ένα απαλό, χωρίς αλκοόλη προϊόν αφαίρεσης make-up. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ένα κοινό σαπούνι ή shower gel. Συχνά περιέχουν σκληρά χημικά που θα δημιουργήσουν μπαλώματα ξηρότητας στα ζυγωματικά σας για να μην αναφερθούμε σε ερεθισμούς στα μάτια. Δεύτερον, πρέπει να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική υψηλής ποιότητας δύο φορές την ημέρα.

suchú pleť

Μία φορά την εβδομάδα κάντε απολέπιση με ένα scrub προσώπου. Υπάρχουν πολλές συνταγές online για το πώς να φτιάξετε το τέλειο scrub, παρ’ όλα αυτά, τα περισσότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι υπερβολικά επιθετικά για να τα βάλετε σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Δεν θέλετε να έχετε ένα πρόσωπο καλυμμένο με γρατζουνιές και κόκκινα σημάδια.

Οι μάσκες από λάσπη μπορούν επίσης να βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας σας. Αυτές φτιάχνονται από ηφαιστειακή στάχτη η οποία αποξηραίνεται στον ήλιο και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μικροστοιχεία. Μπορείτε για παράδειγμα να εφαρμόσετε την μάσκα French Green Mud μία φορά την εβδομάδα, ώστε να δώσετε βαθιά ενυδάτωση και αποτοξίνωση στην επιδερμίδα σας. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος μασκών που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Επιπλέον, πολλές από εμάς δεν συνειδητοποιούμε ότι η φροντίδα του δέρματος έρχεται από μέσα. Μπορεί να μην δείτε θετικές αλλαγές εάν το μόνο που κάνετε είναι να εστιάζετε σε κρέμες και σε προϊόντα καθαρισμού αλλά να ξεχνάτε την διατροφή σας. Εάν το δέρμα σας φαίνεται κουρασμένο μπορεί να είναι τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης. Την επόμενη φορά που θα διψάτε πιείτε ένα μπουκάλι νερό αντί για το καθημερινό σας Red Bull. Αλλάξτε επίσης το γρήγορο φαγητό που καταναλώνετε με φρέσκα φρούτα και οργανικά λαχανικά.

Η πρόληψη έρχεται πρώτη, οπότε πρέπει να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση του προσώπου σας στον ήλιο εάν δεν φοράτε αντιηλιακή κρέμα. Μπορεί να σας φαίνεται περιττό επειδή είστε ακόμα νέα, αλλά ο μεγαλύτερος εαυτός σας θα σας ευγνωμονεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *