Πρόσωπο

Όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για το foundation

Η τέχνη του μακιγιάζ δεν είναι εύκολη και μερικές φορές πρέπει να περάσουν χρόνια μέχρι να την τελειοποιήσετε. Πειραματιζόμαστε με διαφορετικά καλλυντικά και συνήθως τις σκαπουλάρουμε ακόμα και εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει. Το foundation είναι ένα από αυτά τα καλλυντικά που πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα, αλλιώς μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο ρο λουκ σας. Ξέρετε πώς μπορείτε να διαλέξετε το σωστό;

foundation for u

Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέξετε το τέλειο foundation

Πρώτο βήμα – καθαρισμός προσώπου

Πριν βάλετε οτιδήποτε στο πρόσωπό σας, σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς καθαρό και ενυδατωμένο. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού είναι το scrub προσώπου. Με αυτή την μέθοδο μπορούμε να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, κάτι που θα κάνει makeup μας να μείνει καλύτερα στο δέρμα. Έπειτα, ενυδατώστε το δέρμα σας με μία βαθιά ενυδατική κρέμα. Προσέξτε ιδιαίτερα της ξηρές περιοχές του προσώπου και κυρίως τα ζυγωματικά και τα ρουθούνια. Δεν θέλετε να ξεφλουδίσει η πούδρα σας και να δημιουργήσει ξηρά μπαλώματα στο δέρμα σας.

Δεύτερο βήμα – Ταιριάξτε το foundation στον τύπο του δέρματός σας

Υπάρχουν πολλοί τύποι δέρματος και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Εάν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή – διαλέξτε ένα λιπαρό foundation. Από την άλλη πλευρά, εάν έχει μεικτή επιδερμίδα που γυαλίζει στην ζώνη – Τ, διαλέξτε μία υγρή πούδρα για ματ αποτελέσματα. Επίσης μπορούμε να διακρίνουμε ανάμεσα σε υγρά με τέλεια, μέτρια ή ελαφριά κάλυψη. Εάν έχετε πολλά να κρύψετε, μπορείτε να πάρετε την πούδρα πλήρους κάλυψης ή ένα καλό concealer. Επίσης, πρέπει να προσέξετε τα συστατικά του συγκεκριμένου foundation. Όσο πιο φυσικά, τόσο το καλύτερο. Κάποια είδη δέρματος είναι επιρρεπή σε εξάρσεις όταν εφαρμόζετε πάνω τους κάποιους τύπους υγρών foundation.

Τρίτο βήμα – Βρείτε την κατάλληλη απόχρωση

Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να ταιριάξετε το foundation στον τόνο του δέρματος. Αυτό όμως σίγουρα δεν είναι αλήθεια. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να μην δοκιμάζετε το foundation στο πρόσωπο ή στον λαιμό σας, αλλά στο πίσω μέρος του καρπού σας. Εάν το προϊόν ταιριάζει με τον τόνο των χεριών σας τότε σημαίνει ότι είναι η κατάλληλη απόχρωση για εσάς.

Τέταρτο βήμα – Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τόνους ανάλογα με την εποχή

Μπορεί να ανακαλύψετε ότι το foundation που χρησιμοποιούσατε τον χειμώνα είναι πολύ ανοιχτό για το καλοκαίρι. Παρομοίως, η υγρή πούδρα που αγοράσατε αργά την άνοιξη δημιουργεί αποτέλεσμα μάσκας στην χειμωνιάτικη ωχρή σας επιδερμίδα. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε το ίδιο προϊόν σε δύο τόνους πιο ανοιχτό και σκούρο και να τα χρησιμοποιείτε ανάλογα με την εποχή.

Πέμπτο βήμα- χρησιμοποιείστε ένα premier προσώπου

Εάν θέλετε να μείνει το make up σας περισσότερο στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε μία βάση πριν βάλετε το foundation. Θα δείτε ότι το μακιγιάζ σας δεν θα χρειαστεί ανανέωση και ότι θα φαίνεστε φρέσκια ακόμα και το βράδυ.

Έκτο βήμα – Τρόπος Εφαρμογής

Είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα, καθώς ο καθένας προτιμά έναν διαφορετικό τρόπο να βάζει το foundations. Αυτά που είναι σε υγρή μορφή μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα με ένα παχύ πινέλο ή ένα νωπό Beauty Blender. Τα foundation που είναι σε μορφή μους ή είναι κρεμώδη δουλεύουν καλύτερα εάν χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να ζεστάνετε και έπειτα τα κατανείμετε ομοιόμορφα στο δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *