Paznokcie

Ξεφλούδισμα παρανυχίδων – πώς να ξεφορτωθείτε αυτό το πρόβλημα μία και καλή;

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα πολύ κοινό πρόβλημα, που επηρεάζει πολλές γυναίκες – οι παρανυχίδες ξεφλουδίζονται, με αποτέλεσμα τον πόνο κάθε φορά που τις αγγίζετε. Εάν ποτέ έπρεπε να φορέσετε το καλσόν σας με κομμένη παρανυχίδα στο χέρι σας, τότε ξέρετε πόσο μπορεί να πονέσει. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να αποφύγετε το ξεφλούδισμα των παρανυχίδων και να πώς να τις ξεφορτωθείτε μία και καλή.

Ξεφλούδισμα παρανυχίδων – γιατί συμβαίνει;

Οι γυναίκες συχνά παραλείπουν το στάδιο της περιποίησης των χεριών. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η σκέψη ότι η αγορά μίας »κρέμας χεριών και νυχιών», θα καταπολεμήσει το πρόβλημα του ξηρού δέρματος, που ξεφλουδίζει. Δυστυχώς, μία κρέμα χεριών συνήθως δεν είναι αρκετή για να γιατρέψει το κατεστραμμένο δέρμα μας. Είναι καλό να γνωρίζετε τους πιο συνήθεις λόγους που προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα:

  • δουλειές στο σπίτι χωρίς γάντια (μηχανικοί τραυματισμοί και γρατζουνιές),
  • χρήση ισχυρών καθαριστικών και απορρυπαντικών (καταστρέφουν τα χέρια, τα νύχια και τις παρανυχίδες),
  • χρήση ξεβαφτικού βερνικιού νυχιών με ασετόν (σχεδόν κάθε ξεβαφτικό βερνικιού νυχιών επηρεάζει αρνητικά την όψη των παρανυχίδων),
  • χρήση σαπουνιών με αποτέλεσμα ξηρότητας – ξηραίνουν όχι μόνο τα χέρια, αλλά επίσης και το δέρμα γύρω από τα νύχια,
  • δάγκωμα των παρανυχίδων – συχνά το κάνουμε ασυναίσθητα, μερικές φορές εξαιτίας του στρες ή της νευρικότητας,
  • δουλειά γραφείου – όταν τα χέρια είναι συνεχώς σε επαφή με χαρτιά, γίνονται ξηρά με γρήγορο ρυθμό και αναζωογονούνται αργά, γιατί το χαρτί καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας.

Ξεφλούδισμα παρανυχίδων – ένα σημάδι από το σώμα μας;

Εάν φροντίζουμε σωστά τα χέρια και τα νύχια μας, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποτελέσματα, ίσως να είναι σημάδι ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο απ’ όσο νομίζαμε. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η κακή διατροφή ή η ανεπαρκής βιταμίνωση, ίσως είναι πρόβλημα. Το σώμα μας συχνά μας στέλνει μηνύματα, ίσως το ξεφλούδισμα των παρανυχίδων να είναι ένα από αυτά; Είναι πιθανό να λείπουν από το σώμα βιταμίνες (Α,Ε και Β). Εάν, παρά τη σωστή φροντίδα και την ακριβή αφαίρεση των παρανυχίδων, οι παρανυχίδες σας συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να ξεφλουδίζουν, η καλύτερη λύση είναι να πάρετε συμπληρώματα. Μία καλή ιδέα θα ήταν να αρχίσετε να πίνετε εκουίζετο και τσουκνίδα.

Ξεφλούδισμα παρανυχίδων – πώς να το ξεφορτωθείτε;

Ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεφορτωθείτε το ξεφλούδισμα των παρανυχίδων είναι να τις κόψετε αποτελεσματικά. Πριν από αυτό, είναι καλό να τις μαλακώσετε πρώτα, είτε με ένα μαλακτικό παρανυχίδων είτε με το μούλιασμα σε ζεστό νερό, μαζί με ένα ήπιο, φυσικό σαπούνι ή έλαιο. Μετά πρέπει να στεγνώσετε τα χέρια σας και να κόψετε τις παρανυχίδες με ένα αιχμηρό κόφτη για τις παρανυχίδες. Να είστε ήρεμοι, μην κόψετε πολύ βαθιά τις παρανυχίδες, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει την μήτρα του νυχιού.

Στην καθημερινότητά σας, κάντε μασάζ στα νύχια με λάδι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα ειδικό σέρουμ με απλικατέρ στυλό. Με αυτόν τον τρόπο, οι παρανυχίδες σας θα είναι ενυδατωμένες πάντα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδική κρέμα για τις παρανυχίδες, που μπορείτε να βρείτε από πολλές εταιρείες καλλυντικών. Τοποθετήστε την συχνά, για να βελτιώσετε τη γενική κατάσταση των νυχιών σας και των χεριών σας. Τέτοια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν από το βραδινό ύπνο, έτσι ώστε να απορροφώνται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μία ακόμα καλή λύση για το ξηρό δέρμα είναι η παραδοσιακή βιταμίνη Α σε αλοιφή. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας με αυτήν, κοντά στις παρανυχίδες. Θα απαλύνει το δέρμα και θα σταματήσει το ξεφλούδισμα.

Μία άλλη αποτελεσματική μέθοδος είναι να πίνετε φρέσκο χυμό αλόη βέρα. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε τα νύχια σε αυτό. Ο χυμός αυτός έχει ισχυρές ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *