Cera

Οι επιτυχίες των Bloggers! Τα καλύτερα Δοκιμασμένα&Ελεγμένα Χειροποίητα Τόνερ για την Επιδερμίδα του Προσώπου [DIY]

Όταν όλος ο κόσμος σταμάτησε να χρησιμοποιεί τόνερ προσώπου (αυτό συνδέεται με την κυκλοφορία των πρώτων νερών micellar), οι bloggers ομορφιάς έλαβαν δράση και υπερασπίστηκαν τα τόνερ, αποδεικνύοντας ότι είναι αρκετά σημαντικά για την ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και απλά… αναντικατάστατα. Μπορείτε και εσείς να φτιάξετε αυτά που έχουν εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα σας. Θέλετε να μάθετε τι χρησιμοποιεί η κοινότητα ομορφιάς για τόνερ της επιδερμίδας; Παρακάτω θα δείτε δοκιμασμένα και ελεγμένα, χειροποίητα τόνερ για διάφορους τύπους επιδερμίδας.

Χειροποίητα τόνερ προσώπου – οφέλη

Ένα τόνερ προσώπου είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Οι bloggers αποδεικνύουν ότι πολλά δερματικά προβλήματα και όλες οι δυσλειτουργίες του δέρματος, μπορούν να είναι συνέπεια της μη χρήσης τόνερ. Ένα τόνερ προσώπου ηρεμεί το δέρμα, μετά από την αφαίρεση του καθημερινού μέικ-απ και του καθαρισμού, καταπραΰνει, ισορροπεί το pH, απαλύνει την επιδερμίδα και χρησιμεύει ως βάση για τις επόμενες θεραπείες του δέρματος. Μπορεί να ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος των αδένων, να συρρικνώσει τους πόρους του δέρματος, να απομακρύνει τους τελευταίους εναπομείναντες ρύπους, να χαρίσει λάμψη στο πρόσωπο, να ρυθμίσει την παραγωγή του σμήγματος, να θρέψει, να απαλύνει και να αποτρέψει τις φλεγμονές… η λίστα είναι ατελείωτη. Η επιλογή του σωστού τόνερ, που να ταιριάζει με το δέρμα, είναι το κλειδί στην επιτυχία.

DIY – χειροποίητο τόνερ χαμομηλιού για λιπαρές & μικτές επιδερμίδες

  • ένα ποτήρι απιονισμένο νερό;
  • δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένο χαμομήλι.

Αφήστε το μείγμα να βράσει: όταν κρυώσει λίγο (γύρω στους 80 βαθμούς), ρίξτε το νερό πάνω στο χαμομήλι και αφήστε το για 20-30 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με ένα καπάκι. Αφαιρέστε τα βότανα, τοποθετήστε το υγρό σε ένα μπουκαλάκι και όταν κρυώσει εντελώς – σκουπίστε το πρόσωπό σας με αυτό. Το τόνερ χαμομηλιού ανακουφίζει το ερεθισμένο δέρμα, επουλώνει τα μέτρια σημάδια ακμής, ρυθμίζει τη λειτουργία των αδένων σμήγματος και χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο.

DIY – χειροποίητο τόνερ με φύλλα δάφνης για δέρματα με τάσεις-ακμής

  • λίγα φύλλα δάφνης (4-5),
  • ένα ποτήρι απιονισμένου νερού

Τοποθετήστε τα φύλλα σε ένα ποτήρι και προσθέστε ζεστό, απιονισμένο νερό. Αφαιρέστε τα φύλλα και αφήστε το νερό να κρυώσει. Ένα τόνερ φύλλων δάφνης μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα σας και να σας αφήσει ένα αίσθημα σφιξίματος – εάν το δέρμα σας έχει τάση στη ξηρότητα ή στον ερεθισμό – μην το χρησιμοποιείται καθημερινά: κάθε δύο ή τρεις ημέρες αρκούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τόνερ τοπικά, τοποθετώντάς το μόνο σε αλλοιώσεις ακμής. Για μία πιο ήπια εκδοχή, βάλτε λιγότερα φύλλα δάφνης.

DIY – χειροποίητο τόνερ πράσινου τραγιού για δέρματα με τάσεις-ακμής

  • μία κουταλιά της σούπας οργανικού πράσινου τσαγιού,
  • 100 ml νερού.

Βράστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει για λίγο (γύρω στους 80 βαθμούς Κελσίου είναι το ιδανικό). Μουλιάστε τα φύλλα του τσαγιού και αφήστε το υγρό στο ψυγείο – μετά από μία εβδομάδα, πρέπει να ετοιμάσετε ένα νέο τόνερ, χρησιμοποιώντας φρέσκα φύλλα.

DIY – χειροποίητο τόνερ ρυζιού για ξηρό δέρμα

  • 100 γραμμάρια οργανικού ρυζιού,
  • ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Ρίξτε το βραστό νερό στο ρύζι και αφήστε το στην άκρη για μερικές ώρες (ιδανικά, κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας) – πρώτα καλύψτε το με μία γάζα ή ένα βαμβακερό ύφασμα. Θυμηθείτε να ανακατέψετε το μείγμα ρυζιού πριν κοιμηθείτε και αφού ξυπνήσετε. Το ήπιο τόνερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου τρεις ημέρες. Μετά από αυτό το διάστημα, πρέπει να φτιάξετε ένα νέο. Απαλύνει, θρέφει και αναζωογονεί το δέρμα.

DIY – χειροποίητο τόνερ μαϊντανού κατά της γήρανσης του δέρματος

  • ένα ματσάκι φρέσκου μαϊντανού,
  • ένα ποτήρι κρύο νερό.

Κόψτε το μαϊντανό όσο πιο καλά μπορείτε. Ρίξτε μετά το κρύο νερό, καλύψτε το με ένα ύφασμα και αφήστε το για μερικές ώρες. Μετά σουρώστε το, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με μικρές τρύπες και ρίξτε το σε ένα μπουκαλάκι. Ένα τέτοιο χειροποίητο τόνερ είναι πλούσια πηγή βιταμινών με πολύτιμα μέταλλα. Έχει ενυδατική, καταπραϋντική, αναζωογονητική και αντιγηραντική ισχύ.

DIY – χειροποίητο τόνερ μήλου για ώριμο δέρμα

  • ένα ξεφλουδισμένο μήλο,
  • δύο κουταλιές της σούπας τριαντάφυλλων ή υδροσόλη αμαμηλίδας.

Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίξτε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να βράσει. Μετά αφήστε το να κρυώσει, σουρώστε και εμπλουτίστε το με υδροσόλες (υδροσόλες αμαμηλίδας με αντιγηραντική δράση και για λιπαρό δέρμα: υδροσόλες τριαντάφυλλου για χλωμό και ξηρό δέρμα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *