Cera

Βασικές αρχές φροντίδας νυχιών

Από Άννα Καραμανλή


Τα υγιή και καλοδιατηρημένα νύχια αποτελούν ένα σημαντικό προσόν της εξωτερικής μας εμφάνισης. Συχνά όμως παραμελούμε τη φροντίδα τους, καθώς μπορεί να φαίνεται ως μια χρονοβόρα διαδικασία. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις βασικές αρχές της φροντίδας των νυχιών.

Προστασία

Ένας από τους πιο σωστούς τρόπους να μεριμνάμε για την καλή κατάσταση των νυχιών μας είναι να τα προστατεύουμε. Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η χρήση γαντιών κατά την διάρκεια των καθημερινών εργασιών, όπως η πλύση των πιάτων. Αυτό θα αποτρέψει την έκθεση των νυχιών σε σκληρά χημικά και πολύ ζεστό νερό. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε την χρήση των νυχιών σας ως εργαλεία, γιατί αυτό μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.

Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Η τακτική καθαριότητα και ενυδάτωση των νυχιών είναι άλλο ένα βασικό στοιχείο της φροντίδας τους. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μιλδ υγρό σαπούνι και ένα μαλακό βουρτσάκι για να καθαρίσετε τα νύχια σας. Επίσης, προσφέρετε την κατάλληλη ενυδάτωση με τη χρήση κρέμας ειδικά σχεδιασμένης για την φροντίδα των νυχιών.

Το Σωστό Σχηματισμό

Το να μάθετε πώς να δίνετε σωστά σχήμα στα νύχια σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα όπως τα σπασμένα νύχια. Συνήθως είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα πολύ μακριά ή αιχμηρά νύχια. Επιπλέον, παρόλο που υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από εργαλεία για το σχηματισμό των νυχιών, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε λίμα νυχιών και να ακολουθείτε τη φυσική καμπυλότητα του νυχιού.

Υγιεινή Διατροφή

Η υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή κατάσταση των νυχιών μας. Η κατανάλωση τροφών όπως τα ψάρια, τα ξηρούς καρπούς και τα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη E και Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός δυνατού και ελαστικού νυχιού.

Συνεπής Περιποίηση

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για τη φροντίδα των νυχιών μας είναι να την κάνουμε σε τακτική βάση. Αντί να διαθέτουμε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για μια εβδομαδιαία περιποίηση, είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε ένα πιο συχνό ρυθμό περιποίησης.

Η φροντίδα των νυχιών δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως μια διαδικασία που αποσπά πολύτιμο χρόνο από την καθημερινή μας ζωή. Αντίθετα, πρέπει να την βλέπουμε ως έναν τρόπο φροντίδας του εαυτού μας.