Cera

Οδηγός για Αποθήκευση και Οργάνωση Μακιγιάζ

Χίλιες δύο ώρες μπροστά στον καθρέφτη, για να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ. Και μόλις τελειώνετε, πιάνετε τον εαυτό σας να σκανάρει έναν ατελείωτο χάος από κραγιόν, σκιές, πινέλα, μολύβια…, και ένα ολόκληρο φάσμα από είδη ομορφιάς, που καλύπτουν κάθε εκατοστό της συρταριέρας και της επιφάνειας της τουαλέτας σας. Ήρθε η ώρα να τα βάλουμε σε τάξη.

Το μακιγιάζ, αξίζει καλύτερη μεταχείριση

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει μια τέλεια οργανωμένη γωνιά ομορφιάς, όπου όλα τα προϊόντα μακιγιάζ θα είναι τακτοποιημένα και εύκολα προσβάσιμα; Η απάντηση είναι απλή: καταστρώνοντας ένα ειδικό σύστημα αποθήκευσης και οργάνωσης για την καθημερινά σας ρουτίνα ομορφιάς. Εδώ θα σας δώσω μερικές ιδέες για να το κάνετε.

Οργάνωση ανά κατηγορία

Μια καλή ιδέα είναι να οργανώσετε τα προϊόντα σας κατά κατηγορία, δηλαδή, για παράδειγμα, ξεχωρίζοντας τα κραγιόν, τα πινέλα, τις σκιές ματιών, τα μολύβια ματιών, κ.λπ. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφόρων τύπων διαχωριστικά που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την τάξη.

Χρήση Αποθηκευτικών Κουτιών και Βάσεων

Ένας αποτελεσματικός τρόπος αποθήκευσης του μακιγιάζ είναι η χρήση ειδικών αποθηκευτικών κουτιών και βάσεων. Τα κουτιά μπορείτε να τα χωρίσετε σε διαφορετικές κατηγορίες, ενώ οι βάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προϊόντα, όπως φον ντε τεν, ρουζ ή μάσκαρα.

Αξιοποίηση της Κάθετης Χώρας

Αν το χώρο στην επιφάνεια της τουαλέτας σας περιορίζεται, μην ξεχνάτε να αξιοποιήσετε την κάθετη χώρα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ράφια ή ακόμα και οργανωτικές επιφάνειες από πλέξιγκλας για να δημιουργήσετε εξτρά χώρο αποθήκευσης.

Οργανωτικά Καλάθια

Τα καλάθια αποθήκευσης είναι ιδιαίτερα χρηστικά όταν πρόκειται για τη διατήρηση της τάξης σε μια μεγάλη συλλογή μακιγιάζ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να ξεχωρίσετε τα προϊόντα σας ανά κατηγορία, μάρκα ή ακόμα και ανά προτιμώμενη σειρά χρήσης.

Αποθήκευση Πινέλων

Τα πινέλα είναι βασικά εργαλεία σε κάθε τσάντα μακιγιάζ, οπότε πρέπει να τα αποθηκεύετε σωστά για να διατηρήσετε την καλή τους κατάσταση. Επενδύστε σε έναν οργανωτή πινέλων που θα τα διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλο, εφόσον τα λιπαρά υπολείμματα από το ένα μπορεί να επηρεάσουν το άλλο.

Διατήρηση και Αποθήκευση

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μακιγιάζ είναι ευαίσθητο σε άκρες θερμοκρασίες και υγρασία. Γι’ αυτό, κρατήστε το μακιγιάζ σας σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από τον ήλιο. Επιπλέον, προσέχετε να κλείνετε σωστά τα καπάκια των προϊόντων για να αποφύγετε την απώλεια της υγρασίας και τη διάβρωση.

Με αυτούς τους απλούς κανόνες, η αποθήκευση και η οργάνωση του μακιγιάζ σας θα σας γίνει παιχνιδάκι. Χρόνος για μακιγιάζ!