Cera

Πολεμώντας την Ακμή και Τα Σακχάρα

Υπάρχουν εκατομμύρια εφήβοι και ενήλικες ανά τον κόσμο που αγωνίζονται καθημερινά με την ακμή και τα σακχάρα στο δέρμα τους. Αν και η ακμή είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει κυρίως τους εφήβους, δεν είναι ασυνήθιστο για άνθρωπο κάθε ηλικίας να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα δέρματος.

Τι είναι η ακμή και τα σακχάρα;

Η ακμή είναι μια πιθανώς δυσάρεστη κατάσταση του δέρματος που προκαλείται από την παραγωγή υπερβολικού σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Οι σακχαρώδεις σπυροειδείς βλάβες ονομάζονται παπούλες, πιτυρίδες ή λευκοπίτυρες.

Πως να πολεμήσετε την ακμή και τα σακχάρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα δέρματος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  1. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας: Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην καθαρίζετε υπερβολικά την επιδερμίδα σας καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερο σμήγμα και ακμή.
  2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης για το δέρμα: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης δέρματος που είναι ειδικά κατασκευασμένα για ακνοϊκό δέρμα. Αυτά τα προϊόντα συνήθως περιέχουν συστατικά όπως ο σαλικυλικός οξέας, ο περόξεις του βενζοϊκού αλάτος, κ.λπ., που βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.
  3. Παρακολουθήστε τη διατροφή σας: Ορισμένα τρόφιμα, όπως τα λιπαρά και τα γλυκά, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα σμήγματος στον οργανισμό σας και να προκαλέσουν ακμή. Επομένως, πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.
  4. Καταφύγετε σε επαγγελματία: Εάν παρατηρήσετε ότι τα προβλήματα του δέρματός σας επιδεινώνονται, είναι καλό να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ο οποίος θα σας εξετάσει και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Με την κατάλληλη φροντίδα και τη σωστή περιποίηση, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ακμή και τα σακχάρα και να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας.