Έλαιο αμυγδάλου και οι καλλωπιστικές και ενυδατικές του ιδιότητες

Skóra Από Adell

Το αγνό έλαιο αμυγδάλου, με άλλα λόγια το γλυκό αμυγδαλέλαιο, θεωρείται ένα από τα καλύτερα προϊόντα αυτού του είδους. Ο καθοριστικός παράγοντας είναι ότι πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα αμύγδαλα και το αμυγδαλέλαιο είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των Ιταλών γυναικών. Τι ιδιότητες και τι σύνθεση έχει το έλαιο αμυγδάλου; Πώς λειτουργεί και ποια είναι η καλλυντική του χρήση;

Έλαιο αμυγδάλου – σύνθεση και ιδιότητες

Το έλαιο αμυγδάλου ψυχρής-πίεσης είναι πλούσιο σε ουσίες πρωτεϊνών, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, Β2, D και Ε, όπως επίσης και μέταλλα, όπως είναι τα παρακάτω: σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο και ψευδάργυρος. Το αμυγδαλέλαιο είναι 100% φυσικό θεραπευτικό καλλυντικό, το οποίο δεν θα βλάψει τα νεογέννητα, τις έγκυες γυναίκες και τους ανθρώπους με προβληματικό δέρμα. Αυτή η εξαιρετική ουσία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία της ακμής, για ερεθισμούς και για κοκκινίλες. Το έλαιο αμυγδάλου δεν ερεθίζει ούτε ευαισθητοποιεί, ενώ παρέχει υγιή και όμορφη εμφάνιση στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά.

Επιπροσθέτως, το έλαιο αμυγδάλου είναι μία τέλεια βάση για αρώματα, σαπούνια, κρέμες, ενυδατικά και έλαια μασάζ. Έχει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και μία ελαφριά, χαρακτηριστική μυρωδιά.

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 6 μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Ιδανικά πρέπει να αποθηκεύεται σε σκοτεινό μέρος, γιατί είναι ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες. Γι’ αυτό το λόγο, μπορεί να οξειδωθεί και να χάσει τις ιδιότητές του.

Πώς λειτουργεί το έλαιο αμυγδάλου;

Το έλαιο αμυγδάλου θεωρείται αποτελεσματικό μαλακτικό, γιατί αποτρέπει τα δερματικά κύτταρα από την αφυδάτωση και ενυδατώνει. Επιπλέον θρέφει, απαλύνει και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ χαρίζει στο τελευταίο λάμψη, φρεσκάδα και υγιής όψη.

Το έλαιο αμυγδάλου προστατεύει από την κακοκαιρία, ειδικότερα τον ήλιο, τους ανέμους και το κρύο. Ενδυναμώνει το στρώμα υδρολιπιδίου του δέρματος, εμποδίζει τη διαστολή των τριχοειδών και ως αποτέλεσμα, βελτιώνει την όψη του δέρματος.

Όταν το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται συχνά, αποτρέπει το σχηματισμό ραγάδων και μειώνει τα σημάδια αλλά και την κυτταρίτιδα. Επομένως αξίζει να ενυδατώνετε όλο το σώμα, κατά την εγκυμοσύνη και την απώλεια βάρους.

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να έχει παράλληλα, ισχυρή αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση. Το προϊόν έχει μικρό μοριακό βάρος, το οποίο σημαίνει ότι εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και γεμίζει εύκολα τις ρυτίδες, οι οποίες γίνονται ρηχές. Επιπλέον το αμυγδαλέλαιο περιορίζει την εμφάνιση νέων ρυτίδων και ενδυναμώνει το δέρμα.

Έλαιο αμυγδάλου – καλλυντική χρήση

Το αμυγδαλέλαιο αναζωογονεί τις τρίχες, τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή ενυδατικών μαλλιών. Λειτουργεί σαν το αργανέλαιο, αλλά είναι πολύ φθηνότερη λύση. Για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο, πρέπει να το τρίψετε στις άκρες των μαλλιών σας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, περιμένετε μερικά λεπτά και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας, κάτω από τρεχούμενο νερό.

Επιπλέον, το έλαιο αμυγδάλου εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Συνδυάστε το με 2 κουταλάκια του γλυκού μελιού, 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιου και ένα κουταλάκι του γλυκού λιπαρού γάλακτος. Το αποτέλεσμα είναι μία κρέμα που μπορεί να τοποθετηθεί στο δέρμα κάτω από τα μάτια για περίπου 10-15 λεπτά. Μετά αφαιρέστε τη μάσκα με ένα βαμβάκι ή με λίγο ζεστό νερό.

Το έλαιο αμυγδάλου αφαιρεί αποτελεσματικά το μέικαπ, ακόμα και τα αδιάβροχα καλλυντικά. Γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορείτε να βρέξετε μία μπατονέτα με αμυγδαλέλαιο και τοποθετήστε τη στο μέρος του προσώπου, απ’ όπου θέλετε να αφαιρέσετε το μέικαπ και μετά από 2-3 λεπτά, αφαιρέστε το απαλά. Το αποτέλεσμα είναι το πρόσωπο να είναι καθαρό και ενυδατωμένο. OCM – σημαίνει μέθοδοι καθαρισμού με λάδι, το οποίο είναι καλή λύση όχι μόνο για την αφαίρεση του μέικαπ, αλλά και για ολοκληρωμένη ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος.

Επιπλέον, το έλαιο αμυγδάλου απολεπίζει τα νεκρά δερματικά κύτταρα και λειτουργεί τέλεια ως scrub προσώπου. Για να το ετοιμάσετε, αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή καφέ (κάποιον κοκκώδη) με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόσωπο θα είναι λείο και γεμάτο λάμψη.

Το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει τα χέρια και τα πόδια, έτσι εάν δεν έχετε αγαπημένη κρέμα χεριών, δοκιμάστε το έλαιο αμυγδάλου. Χάρη στην αποτελεσματικότητα του τελευταίου, λίγες σταγόνες είναι αρκετές για να καλύψουν το δέρμα των χεριών και των ποδιών σας. Το αμυγδαλέλαιο θα αντικαταστήσει επίσης το ενυδατικό χειλιών και έχει σχεδιαστεί για να μαλακώνει τις παρανυχίδες. Επιπροσθέτως, μπορεί να το προσθέσετε στην αγαπημένη σας κρέμα και σε ενυδατικά. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα: αλλιώς το καλλυντικό θα γίνει πολύ λιπαρό.

Έλαιο αμυγδάλου – πλεονεκτήματα

Συνοψίζοντας, το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει αποτελεσματικά, θρέφει και απορροφάται εύκολα, ενώ παράλληλα δεν αφήνει ένα λιπαρό στρώμα, γι’ αυτό είναι κατάλληλο για μασάζ σώματος. Επιπλέον χρησιμοποιείται σε επαγγελματικά ινστιτούτα ομορφιάς και σε σπιτικές θεραπείες ομορφιάς. Το έλαιο αμυγδάλου είναι το γνωστό ξηρό έλαιο: γιατί η δομή του θυμίζει το ανθρώπινο δέρμα, λειτουργεί καλά με αυτό.

Πολλές χρήσεις του αμυγδαλέλαιου είναι εντυπωσιακές, αλλά δεν είναι τα μοναδικά του πλεονεκτήματα. Το έλαιο αμυγδάλου είναι απόλυτα ασφαλές, απαλό για το δέρμα, εύκολο στην τοποθέτηση και απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει ένα λιπαρό στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος. Μπορείτε να το αγοράσετε σε καταστήματα με υγιεινό φαγητό, καταστήματα καλλυντικών, φαρμακεία και διαδικτυακά καταστήματα, σε προσιτές τιμές. Αξίζει να το χρησιμοποιήσετε, γιατί προσφέρει μία υγιής και όμορφη όψη τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *